Afspænding

Afspænding en velfunderet og god behandlingsmetode, som tager udgangspunkt i sammenhængen mellem din krop og din psyke.

Relax body and mind & get closer to your needs.

Afspændingspædagogisk behandling handler om at reaktivere kroppens/psykens balance. Derfor arbejder jeg med at genoprette balancen mellem spænding og afspænding. Som ofte ved at `aktivere` kroppens ro og hvile- system gennem rolige manuelle stræk af muskulaturen og impulser til dybere åndedræt. På den måde får alarmberedskabet en pause og biokemien kan finde ind i sin balance igen.

Når der skrues ned for alarmberedskabet i kroppen og op for ro og hvile ændres biokemien i kroppen og mange oplever at få betydelig mere RO og tyngde i kroppen. Samt øget sansning af deres følelser og behov.

De fleste mennesker spænder mere i muskulaturen end de behøver, få spænder mindre end de behøver.  – At finde balancen kan være svært og der er ofte brug for hjælp til at lære, at mærke sig selv indefra og ud. – Og lære at sætte ord på de sansninger, der mærkes kropsligt. I det arbejde styrkes kropsopmærksomhed og kropsoplevelse, som samlet bliver til en større kropsbevidsthed. At støtte og facilitere disse processer er en væsentlig del af den afspændingspædagogiske metode.

Flow og regenerering er også vigtige aspekter af behandlingen, som handler om, at skabe flow i kroppen og hjælpe kroppen til at ‘reparere’ sig selv. Din samlede tilstand og de forhold, der aktuelt påvirker dig danner grundlag for behandlingsforløbet. Tilgangen er oplevelsesorienteret med fokus på processen. Det centrale i processen er; din kropsoplevelse, egen opmærksomhed samt din samlede bevidsthed om dig selv/din krop.

Afspændingspædagogik er baseret på sundhedsfaglig viden herunder; anatomi, fysiologi, sygdomslære, pædagogik og psykologi.

Behandling og kropsterapi foregår som et sammenspil mellem dig som klient og mig som behandler. I den proces støtter jeg dig i at lære at sanse, mærke og forstå din krop`s signaler og udtryk.

Det grundlæggende er troen på at krop og psyke gensidigt påvirker hinanden. Endvidere tager grundlaget udgangspunkt i den oplevelsesorienterede psykologi, som er funderet i et humanistisk og eksistentialistisk menneskesyn. I praksis betyder det, at vi som mennesker selv bærer ansvaret for at forvalte vores eksistens og selv bærer ansvaret for de valg og fravalg vi tager i vores liv. Det rummer også, overbevisningen om, at alle menneskers grundnatur er at stræbe mod udvikling.

HER KAN DU LÆSE LIDT OM, HVAD JEG KONKRET HAR ERFARINGER MED FRA MIN PRAKSIS.

NÅR DU SKAL VÆLGE AFSPÆNDINGSBEHANDLING, HAR JEG DISSE GENERELLE ANBEFALINGER, DU KAN GÅ EFTER…
AFSPÆNDINGSBEHANDLING AF 1 TIMES VARIGHED.

Anbefales ved behandling og regulering af almindelige spændingstilstande i kroppen.

AFSPÆNDINGSBEHANDLING AF 1,5 TIMES VARIGHED.

Anbefales ved spændinger som har et kronisk mønster, skader i kroppen eller ved psykosomatiske problematikker fx stress.

AFSPÆNDINGSBEHANDLING AF 2 TIMERS VARIGHED.

Afspændingsbehandling hvor luksus & velvære er i fokus og der er god tid til at komme hele kroppen igennem. Anbefales som ren egenomsorg med garanti for en grundig og omsorgsfuld behandling af hele kroppen.

ALLE KROPSBEHANDLINGER ER INKLUSIV:
  • en kort samtale
  • behandling
  • formidling af relevante øvelser.
BOOK EN TID.